Hvordan beskytte deg mot svindlere? Les våre 6 beste tips her

Lurer du på hvordan du kan beskytte deg mot svindlere?
Tilbud som dukker opp i e-poster, på SMS, via telefon eller på nettsider kan ofte fremstå for gode til å være sanne. Og ofte er de også det. I slike tilfeller er det viktig å være godt forberedt.

Her er våre 6 beste tips til hvordan du kan beskytte deg mot svindlere:

 

  1. Ikke åpne vedlegg eller linker dersom du er usikker på hva det gjelder.
  2. Hold musepekeren over selve linken for å se hvor den egentlig sender deg. Dette ser du ofte nede i venstre hjørne på nettleseren eller Outlook om du er på pc.
  3. Gå til hjemmesiden til leverandøren (for eksempel forsikringsselskapet) ved å skrive inn adressen i nettleseren istedenfor å klikke på linken. Det er kun på offisielle sider du skal logge inn eller oppgi informasjon.
  4. Gjør et Google-søk på tittelen i e-posten du mistenker kan være en svindel.
  5. Spør venner og kjente om de har sett tilsvarende e-poster.
  6. Vær ekstra kritisk i perioder hvor spesielle saker kan være ekstra aktuelle. For eksempel når skattemeldingen kommer, i forbindelse med krig eller andre alvorlige hendelser, samt i forkant av høytider.

Relevante artikler

Netthets – Tips til foreldre

Vi i Midt-Telemark breiband engasjerer oss, i samarbeid med Altibox, i den viktige kampen mot netthets. Maria Abrahamsen er psykolog, forfatter og for mange kjent gjennom Instagram-kontoen @psyktdeg. Hun forteller at mange som har opplevd trakassering i spill godtar det som noe de bare må leve med – at det rett og slett er en del av spillkulturen. Slik bør man ikke tenke.

Bli kjent med oss i Midt-Telemark Breiband!

«I dag forventer våre kunder at nettet «bare funker», det skal de kunne forvente og vi jobber hardt hver eneste dag for å innfri nettopp det. Det gir en ekstra dimensjon at vi leverer produkter til lokale kunder som trenger våre tjenester. For eksempel innen helse og beredskap. Det ansvaret tar vi på stort alvor.»