Hvordan beskytte deg mot svindlere? Les våre 6 beste tips her

Lurer du på hvordan du kan beskytte deg mot svindlere?
Tilbud som dukker opp i e-poster, på SMS, via telefon eller på nettsider kan ofte fremstå for gode til å være sanne. Og ofte er de også det. I slike tilfeller er det viktig å være godt forberedt.

Her er våre 6 beste tips til hvordan du kan beskytte deg mot svindlere:

 

  1. Ikke åpne vedlegg eller linker dersom du er usikker på hva det gjelder.
  2. Hold musepekeren over selve linken for å se hvor den egentlig sender deg. Dette ser du ofte nede i venstre hjørne på nettleseren eller Outlook om du er på pc.
  3. Gå til hjemmesiden til leverandøren (for eksempel forsikringsselskapet) ved å skrive inn adressen i nettleseren istedenfor å klikke på linken. Det er kun på offisielle sider du skal logge inn eller oppgi informasjon.
  4. Gjør et Google-søk på tittelen i e-posten du mistenker kan være en svindel.
  5. Spør venner og kjente om de har sett tilsvarende e-poster.
  6. Vær ekstra kritisk i perioder hvor spesielle saker kan være ekstra aktuelle. For eksempel når skattemeldingen kommer, i forbindelse med krig eller andre alvorlige hendelser, samt i forkant av høytider.

Relevante artikler

Altibox er best i Norge på kundeservice

I løpet av 2023 har KSIndeks og Norsk Kundebarometer undersøkt hvilke selskaper i Norge som har den beste kundeservicen. Tusenvis av personer har svart på spørsmål om bedriften de er kunder av. Resultatene er klare og Altibox er på toppen i flere kategorier.

Netthets – Tips til foreldre

Vi i Midt-Telemark breiband engasjerer oss, i samarbeid med Altibox, i den viktige kampen mot netthets. Maria Abrahamsen er psykolog, forfatter og for mange kjent gjennom Instagram-kontoen @psyktdeg. Hun forteller at mange som har opplevd trakassering i spill godtar det som noe de bare må leve med – at det rett og slett er en del av spillkulturen. Slik bør man ikke tenke.