Informasjon om overgang til CGNAT

Hva gjør vi?

Vi legger om til CGNAT og i meldingen du har fått står det når vi utfører overgangen for deg. Du må regne med cirka en times nedetid for dine tjenester fra Altibox. Opplever du utfordringer med TV og/eller internett i etterkant av arbeidet, ta en omstart av teknisk utstyr. Om problemet vedvarer, ta kontakt med vårt kundesenter.

Hvorfor gjør vi denne endringen?

På grunn av økende antall enheter på internett er det praktisk talt tomt for ledige offentlige IPv4-adresser. Den eneste gode løsningen er å ta i bruk CGNAT. CGNAT vil si at flere kunder deler på samme offentlige IP-adresse.

Hva betyr dette for deg?

Du vil få tildelt en ny IP-adresse fra oss, men for de aller fleste vil man ikke merke forskjell etter overgangen. Dersom du har mer avanserte behov, egne servere eller portviderekoblede tjenester vil du påvirkes av omleggingen.

En positiv effekt av omleggingen er at du ikke lenger har en offentlig IP-adresse og dermed reduseres eksponeringen for potensielle angrep på ditt nettverk.

Noen online-spill vil få problemer etter omleggingen. Opplever du problemer, må du ta kontakt med oss for å løse det, gjerne på epost altibox@mtbreiband.no

OBS! Viktig informasjon til deg som har portviderekobling eller DMZ

Hvis du har satt opp portviderekobling (for eksempel til varmestyring eller et kamera på hytta), vil disse slutte å fungere. For å løse dette må du ta kontakt med oss i etterkant av omleggingen, gjerne på epost altibox@mtbreiband.no

Vil du vite mer om CGNAT, kan du se her

Har du noen spørsmål?

Norges mest fornøyde kunder​

Altibox gjengen er glade for å ha vunnet pris for best på kundeservice innen flere kategorier.

Vi er nok en gang kåret til best på kundeservice!

Av alle som har tv og internett i Norge er det kunder av Altibox som er de mest fornøyde. Det har både Norsk Kundebarometer og KSIndeks atter en gang slått fast. Tusenvis av personer har svart på spørsmål om bedriften de er kunder av. Resultatene er klare og Altibox troner på toppen i flere kategorier.

Midt-Telemark Breiband Sponser Breiset og Omegn Løypelag

Vi tok turen til en av hørstens vinnerne av Midt-Telemark Breiband Sponser Breiset & Omegn Løypelag. Hjernen bak løypelaget, John Steinar Slaaen, møtte oss på tråkkemaskin for å snakke om hva sponsormidlene har blitt brukt på.