Kom i gang med din nye Altibox TV, levert av Midt-Telemark Breiband

Nå står du på startstreken med splitter ny tv-løsning og helt ny fjernkontroll.
I denne guiden vil vi dele fordelene med tv fra Altibox og funksjonene på din nye,smarte fjernkontroll, slik at du får en best mulig tv-opplevelse.

Start video

Lær mer

Hvilemodus dekoder:  For å sette dekoderen i hvilemodus. For å slå den på igjen, trykk på hvilemodusknappen en gang til.

Hvilemodus tv*: For å sette tv i hvilemodus. For å slå den på igjen, trykk på hvilemodus-knappen en gang til.

Talltaster (1): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (2): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (3): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (4): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (5): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (6): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (7): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (8): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (9): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Velg kilde*: Velg mellom eksterne kilder som er koblet til tvinngangene.

Talltaster (0): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

TV: Åpner tv-bildet.Åpner tv-bildet.
Åpner og lukker tekst-tvsidene.

Altibox: Åpner hovedmenyen.

OK, Bekrefter dine valg

Piltaster: Brukes til navigering.

Piltaster: Brukes til navigering.

Piltaster: Brukes til navigering.

Piltaster: Brukes til navigering.

Tilbake: Avbryt og gå tilbake til forrige
skjermbilde. Kan også brukes
til å gå tilbake til forrige kanal.

Favoritt: Legger det valgte innholdet til i dine favoritter, slik at du enkelt kan finne igjen serier, filmer og annet innhold du liker.e.

Volum +
Styrer volumet opp 

Mute: Slår lyden helt av og på.

Opptak: Tar opp valgt program eller serie fra start.

Volum -
Styrer volumet ned.

Kanal: Bruk +  for å velge neste kanal, og for å bla til neste side i tv-guide.

Kanal: Bruk -  for å velge forrige kanal, og forrige side i tv-guide.

Spol tilbake

Spill av/pause

Spol frem

Hopp frem

Hopp tilbake/Start forfra

Stopp

Fjernkontrollen

Hold musen over knappene for å finne ut mer!

Trykk på knappene på bildet for å finne ut mer!

Tips: “Svarer ikke” fjernkontrollen?
Hold inne knappene 7 og 9 for å nullstille. 

Styring av tv forutsetter at fjernkontrollen er koblet opp mot din tv. Dette kan du gjøre ved å åpne hovedmenyen, velge “innstillinger” og “Fjernkontroll”.

Tv-portalen

Ved å klikke på Altibox-knappen på fjernkontrollen får du opp en hovedmeny. Her får du full oversikt over ditt innhold med blant annet tv-guide, strømmetjenester, opptak, direkte tv, filmkiosk og søkefunksjon. På menylinjen finner du også dekoderens innstillinger. Bruk piltastene på sølvhjulet til å navigere i menyen. Klikk ’OK’ hvis du vil åpne et menyvalg.

START FORFRA

Litt sen til sendestart? Ingen problem! Ved å trykke på  ( |◁  )  på fjernkontrollen får du starte programmet forfra, slik at du ikke går glipp av noe. Du kan også velge programmet du ønsker å starte forfra via tv-guiden. Da klikker du ‘OK’ når du finner ønsket program og får valget om å starte forfra.

MINI TV-GUIDE

Ser du på et spennende program, men ønsker å sjekke tv-guiden? Trykk på pilen opp i ‘sølvhjulet’ på fjernkontrollen. Da får du opp en side-meny hvor du kan klikke gjennom kanalene dine og se hva som går på tv akkurat nå. Trykk ‘OK’ dersom du ønsker å bytte kanal via side-menyen.

TV-GUIDE

Tv-guiden viser sendeskjema på alle tv-kanalene dine. Du kan klikke 7 dager bakover og 14 dager fremover i tid. Bruk ( ▷| ) og  ( |◁  ) for å navigere frem eller tilbake på valgt kanal. Bruk piltastene på sølvhjulet for å navigere blant kanalene. Hvis du klikker på et markert program får du flere valg – som bl.a. opptak og start forfra.

SLIK GJØR DU OPPTAK

Opptak kan gjøres på tre ulike måter:

Via tv-guiden på dekoderen:
Klikk inn i tv-guiden > Finn programmet du ønsker å ta opp > Klikk på opptak > Velg type opptak > Finn opptaket i ‘Mine opptak’ i tv-portalen etter sending.
1. Via Altibox-appen på telefon eller nettbrett: Samme fremgangsmåte som på dekoder.
2. Med ◉ på fjernkontrollen mens du ser på en sending

Det er også tre valg i type opptak:

1. Ta opp fremtidige episoder: Tar opp denne og alle nyere episoder av programmet.
2. Ta opp hele serien: Tar opp tidligere episoder og sesonger dersom de vises på tv fremover.
3.
Ta opp programmet: Tar kun opp valgt program.

MINE OPPTAK

Du finner alle opptakene under ‘Mine opptak’ i hovedmenyen, både på dekoder og i Altibox-appen. I Altibox-appen kan du også laste ned opptakene så de kan sees offline når du ikke er tilkoblet internett.

NRK TV/NRK SUPER

Via menyvalgene ‘NRK TV’ og ‘NRK Super’ finner du hele NRK TVs arkiv for voksne og barn. Programmene er inndelt i kategorier slik at du enkelt kan navigere mellom film, serier, dokumentarer og annet, uten
å tenke på sendeskjema. Bruk søkefeltet dersom du leter etter et spesifikt program. Ved å trykke på Altibox-knappen returnerer du til hovedmenyen.

GODT NORSK

Du finner ‘Godt Norsk’, en strømmetjeneste full av norsk film som du kan se når du vil, i hovedmenyen. Denne er inkludert i ditt abonnement på samme måte som de faste kanalene.

STRØMMETJENESTER

Strømmetjenester er innhold som ikke er knyttet til tv-guiden. De ulike tjenestene byr på film og serier til både barn og voksne, og er kun tilgjengelige for bruk dersom du har valgt de med dine poeng. Hvis du ønsker tilgang på strømmetjenestene kan du gjøre endringer i ditt innhold på ‘Mine sider’ slik som beskrevet under ‘Bruk poeng til å velge ditt innhold’.

PROGRAMARKIV

Her finner du programmer vist på tv syv dager tilbake i tid. Naviger med piltastene for å velge sjanger. Klikker du på et spesifikt program får du valg mellom å se nå, bla i tilgjengelige episoder, ta opp eller legge til i favoritter.

FILM OG SERIER

Her finner du et stort utvalg av kjøpefilm, leiefilm og serier. Trykk på en film for å se pris og mulighet for kjøp eller leie. For å se filmen velger du ønsket bildekvalitet og bekrefter handelen. Summen blir lagt til din månedlige faktura. Vi spanderer en utvalgt leiefilm hver måned. Bruk menyen i venstre hjørne og velg ‘månedens film’.

RADIO

Her får du de mest populære radiokanalene rett på din tv. Naviger ved å bruke piltastene på sølvhjulet og trykk ‘OK’ når du finner den du ønsker å lytte til.

MITT INNHOLD

Her finner du alt innhold du har valgt inn ved ‘legg til i mine favoritter’. Du finner også innhold du har kjøpt fra Film og Serier.

SØK

Ved å trykke på ‘søk’ i hovedmenyen får du opp en unik søketjeneste som søker på tvers av absolutt alt innhold på dekoderen.

BUTIKK

På menylinjen finner du en butikk der du kan handle flere poeng og innholdspakker. Det du handler finner du på din månedlige faktura.

INNSTILLINGER

Her kan du blant annet sortere kanallisten eller skjule kanaler du ikke vil se. Du kan også endre språk og tekstvalg, lyd og bilde. Med funksjonen foreldrekontroll og månedlig kredittgrense kan du sette preferanser for filmkiosken, ‘Film og Serier’.

Altibox-appen

Altibox-appen er tilgjengelig uten ekstra kostnad for alle kunder som har tvdekoder fra Altibox. Her ser du nesten alle tv-kanalene, i tillegg til film, opptak, strømmetjenester, tv-guide og programarkiv, på nettbrett, mobil, AppleTV 4/4K og datamaskin.

For å ta i bruk appen på nettbrett og mobil, må du først laste den ned fra AppStore eller Google Play. 

1. Start appen eller åpne nettsiden www.tv.altibox.no
2. Er du tilkoblet hjemmenettverket blir du automatisk logget inn.
3. Er du utenfor hjemmenettverket ditt, må du logge inn med brukernavn og passord.

SE TV

Ved å trykke på ‘se tv’ nederst på siden ser du en meny med alle kanalene. Naviger ved å dra til høyre eller venstre med fingrene. Velg kanalen du vil se på ved å trykke på kanalikonet.

TV-GUIDE

Tv-guiden finner du nederst i høyre hjørne på forsiden. I tv-guiden kan du klikke på programmer du ønsker å se, legge i favoritter eller sette på opptak. Du får også se om det ligger tilgjengelige episoder i programarkivet.

PROGRAMARKIV

Var du opptatt med noe når favorittprogrammet gikk på tv her om dagen? Trykk på de tre prikkene på menylinjen i bunn av skjermen. Da får du opp en meny med alle valg, klikk ‘programarkiv’ og finn de fleste programmer hele 7 dager etter sending. Eller søk ved å trykke på timeglasset oppe i høyre hjørnet! Er programmet tilgjengelig dukker det opp på skjermen din og du kan velge å se, sette på opptak eller bla i tilgjengelige episoder.

FLERE VALG

For å se alle menyvalg klikker du på . Her finner du strømmetjenester, programarkiv og opptak. Dersom du har lastet ned innhold til å se offline, finner du dette under ‘nedlastninger’.

Mine sider på mtbreiband.no

mtbreiband.no får du som kunde en personlig side med full oversikt over ditt kundeforhold, som for eksempel fakturaer. Opprett personlig bruker på mtbreiband.no. Hvis du allerede har laget brukernavn og passord kan du logge inn på mtbreiband.no

Når du er innlogget ser du brukermenyen. Her kan du klikke videre for mer informasjon om temaer knyttet til ditt kundeforhold. I grønt felt på toppen av siden finner du driftsmeldinger for ditt område.

BRUK POENG TIL Å VELGE TV-INNHOLD

I hovedmenyen klikker du på ‘Velg ditt tv-innhold’. 

  1. Her vises antall ledige poeng du har tilgjengelig i abonnementet ditt.
  2. De grønne ‘hakene’ viser alle kanaler og strømmetjenester du har valgt per dd.
  3. For å velge eller velge bort innhold klikker på bildet av kanalen, sportspakken ellerstrømmetjenesten du ønsker/ikke ønsker å ha i tv-pakken. Lagre ved å trykke påblå knapp ved poengoversikten.
  4. Det tar maks. en time før endringer i valgt innhold vises på din tv på din tv, mensom oftest mye raskere. Endringene i ditt tv-innhold aktiveres umiddelbart vedomstart av dekoder.
  5. Har du valgt innhold som overskrider antall poeng, vil det ikke være mulig å lagre.

Lurer du på noe?🤔

Ved tekniske henvendelser er det en fordel om du befinner deg i nærheten av
utstyret det gjelder, i tilfelle det viser seg å være behov for restart eller feilsøk.