Altibox TV Modell A

Nå står du på startstreken med splitter ny tv-løsning og helt ny fjernkontroll.
I denne guiden vil vi dele fordelene med tv fra Altibox og funksjonene på din nye,smarte fjernkontroll, slik at du får en best mulig tv-opplevelse.

Start video

Lær mer

Hvilemodus dekoder:  For å sette dekoderen i hvilemodus. For å slå den på igjen, trykk på hvilemodusknappen en gang til.

Hvilemodus tv*: For å sette tv i hvilemodus. For å slå den på igjen, trykk på hvilemodus-knappen en gang til.

Talltaster (1): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (2): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (3): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (4): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (5): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (6): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (7): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (8): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Talltaster (9): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Velg kilde*: Velg mellom eksterne kilder som er koblet til tvinngangene.

Talltaster (0): For direkte tilgang til kanaler. Dersom kanalnummeret er tosifret må det andre tallet tastes innen to sekunder.

Opptak: Tar opp valgt program eller serier fra start.

Meny: Åpner hovedmenyen.

Hjem: Åpner hjem-vinduet med oversikt over innhold.

Søk: Søk etter innhold.

OK, Bekrefter dine valg

Piltaster: Brukes til navigering.

Piltaster: Brukes til navigering.

Piltaster: Brukes til navigering.

Piltaster: Brukes til navigering.

Tilbake: Avbryt og gå tilbake til forrige skjermbilde. Kan også brukes til å gå tilbake til forrige kanal.

Favoritter: Legger det valgte innholdet til i dine favoritter, slik at du enkelt kan finne igjen serier, filmer og apper du liker.

Volum +
Styrer volumet opp.

Google Voice Assistant: Trykk på knappen for å aktivere stemmestyring på fjernkontrollen.

Kanal: Bruk + for å velge neste kanal.

Styrer volumet ned.

Mute: Slår lyden helt av og på.

Kanal: Bruk - for å velge forrige kanal.

Avspilllingstaster: Trykk for å hoppe tilbake. Hold inne knappen for å spole sammenhengende tilbake.

Avspilllingstaster: Spill av/pause

Avspilllingstaster: Trykk for å hoppe frem. Hold inne knappen for å spole sammenhengende fremover.

Fjernkontrollen

Hold musen over knappene for å finne ut mer!

Trykk på knappene på bildet for å finne ut mer!

Tips: “Svarer ikke” fjernkontrollen?
Hold inne knappene 7 og 9 for å nullstille. 

*Styring av tv forutsetter at fjernkontrollen er koblet opp mot din tv. Dette kan du gjøre ved å navigere deg til tannhjulet øverst til høyre i hjem-vinduet, trykk «OK» når tannhjulet er markert og velg så «Fjernkontroll».

Tv-portalen

Ved å klikke på Menyknappen på fjernkontrollen får du opp hovedmenyen. Her får du full oversikt over innhold med blant annet tv-guide, program og serier, filmer, ‘Mine opptak’ og apper.
På noen av bildene har vi satt inn en hånd som peker på TV-skjermen. Du kan følge den for å se hvor funksjonene er.

TV_portalen_midt-telemark breiband TV Dekoder A

MINI TV-GUIDE

Ser du på et spennende program, men ønsker å sjekke tv-guiden? Trykk på piltasten som viser oppover på fjernkontrollen. Da får du opp en side-meny hvor du kan klikke gjennom kanalene dine og se hva som går på tv akkurat nå. Trykk ‘OK’ dersom du ønsker å bytte kanal.

midt-telemark breiband TV Dekoder A

TV-GUIDE

Tv-guiden viser sendeskjema på alle tv-kanalene dine. Hvis du klikker på et markert program får du flere valg – som bl.a. opptak og start forfra. NB! Du må bruke tilbake-knappen for å komme til valgene øverst i tv-guiden. Her kan du søke etter program. Du kan også finne program ved å velge dato for sending, kategori og kanalen programmet sendes på.

midt-telemark breiband TV Dekoder A

START FORFRA

Litt sen til sendestart? 
Ingen problem!

Når du velger en kanal kan du enkelt begynne fra start. Klikk på pilen nedover, og naviger til ‘se fra start’. Du kan også velge programmet du ønsker å starte forfra via tv-guiden. Klikk ‘OK’ når du finner ønsket program. Da får du valget om å starte forfra.

SLIK GJØR DU OPPTAK

Opptak kan gjøres på tre ulike måter:

1. Via tv-guiden på dekoderen: Klikk på Meny-knappen > Velg tv-guiden > Finn programmet du ønsker å ta opp > Klikk på ‘ta opp’> Velg type opptak> Finn opptaket etter sending ved å klikke på Meny-knappen, og velg ‘Mine opptak’.
2.
Via Altibox-appen på telefon eller nettbrett med samme fremgangsmåte som dekoder.
3.
Med å klikke på rød knapp på fjernkontrollen mens du ser på en sending.

Det er tre typer valg av opptak: 

1. Ta opp denne og episoder etter: Tar opp valgt program, og alle fremtidige episoder. 
2. Ta opp alle episoder, inkl. repriser: Tar opp tidligere episoder og sesonger, dersom de vises på tv fremover.
3.
Ta opp programmet: Tar kun opp valgt program/episode.

MINE OPPTAK

Du finner alle opptakene under ‘Mine opptak’ i hovedmenyen, både på dekoder og i Altibox-appen. I appen kan du også laste ned opptakene for å se innholdet offline når du ikke er tilkoblet internett.

NRK TV

‘NRK TV’ er inkludert i tv­abonnementet. Her finner du hele NRK TV’s arkiv. Programmene er inndelt i kategorier slik at du enkelt kan navigere mellom film, serier, dokumentarer og annet – uten å tenke på sendeskjema.

NRK TV_midt-telemark breiband TV Dekoder A

APPER

I hjem-vinduet er det en rad med navnet ‘Ap per’. Her ser du de mest populære strømmetjenestene, og appene du har installert selv.

Når du klikker på meny-knappen på fjernkontrollen, får du også opp kategorien ‘Apper’ ( se bildet). I tillegg til en oversikt over strømmetjenester, kan du klikke deg inn i Google Play-butikken. Her får du tilgang til alle appene Google Play tilbyr – som blant annet mange ulike spill.

Apper_midt-telemark breiband TV Dekoder A

GODT NORSK

Du finner ‘Godt Norsk’ under ‘Apper’. Strømmetjenesten er inkludert i ditt abonnement på samme måte som de faste kanalene, og er proppfull av norske filmer og serier!

BARN

I hovedmenyen kan du velge ‘Barn’ for å få oversikt over kanaler og innhold for barn. Her kan du blant annet se hvilke barnefilmer- og serier som er populære akkurat nå. Har du startet på en serie eller film, kan du gjenoppta programmet her.

barn_midt-telemark breiband TV Dekoder A

FILMER

Stedet hvor du finner kjøpefilm og film for leie – i tillegg til program, serier og filmer fra strømmetjenester og kanaler. Hver måned spanderer vi en film som blir tilgjengelig her. For å finne innhold kan du bruke søkefeltet eller velge en kategori. Hvis du kjøper eller leier en film, vil summen bli lagt til i din månedlige faktura.

filmer_midt-telemark breiband TV Dekoder A

FAVORITTER

Når du er i hjem-vinduet kan du bla nedover for å finne ‘Favoritter’. Her ligger alt innhold du har merket som favoritt ved å klikke på hjerte­ikonet på fjernkontrollen.

SØK

Trykk på søkeknappen som heter ‘Search’ på fjernkontrollen. Nå kan du søke etter innhold på tvers av hele tv- og strømmeboksen. Ypperlig hvis du vet hva vil se, men usikker på hvor du skal lete!
søk_midt-telemark breiband TV Dekoder A

PROGRAM OG SERIER

Her finner du program som har gått på utvalgte tv-kanaler opp til Syv dager tilbake i tid. 

Du finner også serier fra utvalgte strømmetjenester – i tillegg til serier som er tilgjengelig for leie.

program&serier_midt-telemark breiband TV Dekoder A

INNSTILLINGER

I hjemvinduet finner du tv-boksens innstillinger. Med piltastene kan du navigere deg frem til tannhjulet øverst til høyre. Klikk på tannhjulet for å komme til innstillingene. Her kan du starte dekoderen på nytt, skjule tv-kanaler, velge språk for undertekster og mye mer.
For å bytte eller legge til et nettverk, klikk på enhetsinnstillinger nederst og velg «Nettverk og Internett».

Altibox-appen

Altibox-appen er tilgjengelig uten ekstra kostnad for alle kunder som har tvdekoder fra Altibox. Her ser du nesten alle tv-kanalene, i tillegg til film, opptak, strømmetjenester, tv-guide og programarkiv, på nettbrett, mobil, AppleTV 4/4K og datamaskin.

For å ta i bruk appen på nettbrett og mobil, må du først laste den ned fra AppStore eller Google Play. 

1. Start appen eller åpne nettsiden www.tv.altibox.no
2. Er du tilkoblet hjemmenettverket blir du automatisk logget inn.
3. Er du utenfor hjemmenettverket ditt, må du logge inn med brukernavn og passord.

SE TV

Ved å trykke på ‘se tv’ nederst på siden ser du en meny med alle kanalene. Naviger ved å dra til høyre eller venstre med fingrene. Velg kanalen du vil se på ved å trykke på kanalikonet.

TV-GUIDE

Tv-guiden finner du nederst i høyre hjørne på forsiden. I tv-guiden kan du klikke på programmer du ønsker å se, legge i favoritter eller sette på opptak. Du får også se om det ligger tilgjengelige episoder i programarkivet.

PROGRAMARKIV

Var du opptatt med noe når favorittprogrammet gikk på tv her om dagen? Trykk på de tre prikkene på menylinjen i bunn av skjermen. Da får du opp en meny med alle valg, klikk ‘programarkiv’ og finn de fleste programmer hele 7 dager etter sending. Eller søk ved å trykke på timeglasset oppe i høyre hjørnet! Er programmet tilgjengelig dukker det opp på skjermen din og du kan velge å se, sette på opptak eller bla i tilgjengelige episoder.

FLERE VALG

For å se alle menyvalg klikker du på . Her finner du strømmetjenester, programarkiv og opptak. Dersom du har lastet ned innhold til å se offline, finner du dette under ‘nedlastninger’.

Mine sider på mtbreiband.no

mtbreiband.no får du som kunde en personlig side med full oversikt over ditt kundeforhold, som for eksempel fakturaer. Opprett personlig bruker på mtbreiband.no. Hvis du allerede har laget brukernavn og passord kan du logge inn på mtbreiband.no

Når du er innlogget ser du brukermenyen. Her kan du klikke videre for mer informasjon om temaer knyttet til ditt kundeforhold. I grønt felt på toppen av siden finner du driftsmeldinger for ditt område.

BRUK POENG TIL Å VELGE TV-INNHOLD

I hovedmenyen klikker du på ‘Velg ditt tv-innhold’. 

  1. Her vises antall ledige poeng du har tilgjengelig i abonnementet ditt.
  2. De grønne ‘hakene’ viser alle kanaler og strømmetjenester du har valgt per dd.
  3. For å velge eller velge bort innhold klikker på bildet av kanalen, sportspakken ellerstrømmetjenesten du ønsker/ikke ønsker å ha i tv-pakken. Lagre ved å trykke påblå knapp ved poengoversikten.
  4. Det tar maks. en time før endringer i valgt innhold vises på din tv på din tv, mensom oftest mye raskere. Endringene i ditt tv-innhold aktiveres umiddelbart vedomstart av dekoder.
  5. Har du valgt innhold som overskrider antall poeng, vil det ikke være mulig å lagre.

Lurer du på noe?🤔

Ved tekniske henvendelser er det en fordel om du befinner deg i nærheten av
utstyret det gjelder, i tilfelle det viser seg å være behov for restart eller feilsøk.